3 voordelen van de cloud in de productiesector

Hank van Gardingen 10 juni 2020

Binnen de productiesector groeit de vraag naar hosted en online oplossingen. De vraag naar “traditionele” oplossingen is nog in kleine mate aanwezig, maar dan hoofdzakelijk voor de aansturing van productieprocessen. Momenteel zijn het de mogelijkheden van het Microsoft moderne datacenter en Microsoft 365 welke de klok slaan. Voor andere toepassingen in de organisatie zoals de kantoorautomatisering of financiële administratie worden veelal cloud oplossingen ingezet. Welke voordelen bieden deze oplossingen voor een productiemaatschappij? Lees het in deze blog.

Snel nieuwe functionaliteit beschikbaar

Oplossingen uit de cloud maken nieuwe functionaliteiten voor jouw dagelijkse werkzaamheden snel en eenvoudig toegankelijk. Wanneer we het bijvoorbeeld over de Microsoft cloud oplossingen hebben, wordt vrijwel wekelijks nieuwe functionaliteit gelanceerd.  Deze zijn er vooral op gericht om medewerkers te faciliteren bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Hiermee is het voor jou nog eenvoudiger om je bedrijfsprocessen te optimaliseren. Ook zien we razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van security, gegarandeerde uptime en disaster recovery. Hiermee voldoe je als organisatie aan de wetgeving ten aanzien van privacy en datalekken. Daarnaast blijkt de cloud een enabler te zijn voor groei en schaalbaarheid.

Kostenbeheersing

Grote piekinvesteringen in dure hardware en servers zijn verleden tijd wanneer je gebruik maakt van cloud oplossingen. Cloud oplossingen worden als abonnement verrekend per gebruiker. En, belangrijk binnen bijvoorbeeld seizoensgebonden sectoren: Je kunt op- en afschalen al naar gelang de behoefte in bepaalde periodes. Zijn er bepaalde maanden waarin de vraag naar je product enorm toeneemt en heb je meer personeel nodig? Je kunt dan eenvoudig opschalen in capaciteit. Na deze piek kun je simpelweg weer verminderen. Als je dit van tevoren weet, wordt plannen en budgetteren veel eenvoudiger. Je betaalt namelijk nooit te veel en hebt geen last van overcapaciteit op je servers bij een lagere bezetting.

Efficiënter werken

Cloud oplossingen zorgen ervoor dat al je data altijd toegankelijk en inzichtelijk is. Je kunt eenvoudig en efficiënt samenwerken met collega’s omdat informatie op één centrale plek staat opgeslagen. Daarbij heb je altijd toegang (tijd- en plaats onafhankelijk) tot de meest actuele belangrijke gegevens, zoals de kosten van materialen en bewerkingen. Maar ook klantinformatie en leveranciersinformatie is sneller voor handen. Online samenwerken met klanten behoort ook tot de mogelijkheden; hiermee houd je je klant nog meer aan je verbonden.

Meer weten over de voordelen van cloud voor de industrie?

Toonaangevende productiebedrijven vertrouwen al jarenlang op de ICT- en cloudexpertise van Hands on ICT. Benieuwd welke voordelen het werken met cloudapplicaties jouw organisatie biedt? Contacteer ons dan gerust. Wij helpen je graag verder.