Vulnerability Management

Met YourSecurity bieden wij organisaties Managed Security aan waarbij we beheer en beveiliging van IT-systemen en netwerken overnemen. Een hele belangrijke stap hierin is Vulnerability Management. Vulnerability Management omvat het identificeren, evalueren en verhelpen van beveiligingszwakheden in systemen en software. Het is cruciaal om cyberaanvallen te voorkomen, risico's te verminderen en aan regelgeving te voldoen. Door regelmatig kwetsbaarheden te dichten, blijft de beveiliging van je bedrijfsinformatie gewaarborgd.
 
Wil jij ook de stap zetten naar een veilige(re) IT-omgeving, die past bij jouw organisatie? Vraag dan vandaag nog Vulnerability Management aan.
 
Open de leaflet
Vulnerability-management-S

Ben jij goed beveiligd tegen kwetsbaarheden? 

Cybercriminelen zullen er alles aan doen om jouw omgeving te comprimeren. Weet jij zeker dat je organisatie adequaat en ongoing is beveiligd tegen de bedreigingen van buitenaf en welke risico's loop je nu met je kritieke bedrijfsapplicaties? Ben jij in staat om snel te reageren op nieuwe security dreigingen en kun jij je management op de juiste manier informeren over potentiële bedrijfsrisico's als het gaat over cybersecurity? Als het antwoord op één van deze vragen nee is, dan is het zeer waardevol om Vulnerability Management te overwegen. 

Vulnerability Management in het kort

Met Vulnerability Management worden kwetsbaarheden proactief geïdentificeerd en verholpen. Hiermee wordt de kans op beveiligingslekken verminderd. Dit helpt organisaties om hun ICT-omgeving beter te beschermen tegen aanvallen en cybercriminaliteit.

Hands on ICT zet met Vulnerability Management volledig in op het voorkomen van cyberaanvallen en het verkleinen van de risico’s. Voordat we aan de slag gaan met het implementeren van diensten en producten willen we natuurlijk inzicht krijgen in de huidige situatie. Want hoe veilig is je ICT-omgeving op dit moment? Welke onderdelen van je netwerk en systemen vragen om extra aandacht? Dat onderzoeken we met onze Vulnerability Managementoplossing. 

eye scan

Vulnerability Management met Holm Security

Voor Vulnerability Management werken we samen met onze partner Holm Security, een gerenommeerde naam op gebied van Cybersecurity. Het next-gen Vulnerability Management Platform (VMP) van Holm is een holistische benadering van cyberbeveiliging en is ontworpen om potentiële cybercriminelen voor te blijven door kwetsbaarheden continu te bewaken en informatie over bedreigingen in realtime te leveren. Met een 360-graden beveiligingsraamwerk ben je bestand tegen zowel huidige als toekomstige cyberbedreigingen.

Vulnerability Management met Holm Security

Security is een continu proces

We zetten de vulnerability scans enerzijds in als security scan om een startpunt te bepalen van de status van de algehele IT security. Anderzijds is deze oplossing een terugkerend onderdeel van je securitybeleid om continue inzicht te hebben in de status van de omgeving. Met Vulnerability Management kunnen we ervoor zorgen dat er automatisch op gezette tijden een scan wordt uitgevoerd inclusief opvolging van kwetsbaarheden. Ook heb je de mogelijkheid om dit on demand te doen op het moment dat dit nodig is.

Wat kun je verwachten

Onderdelen van Vulnerability Management

Het platform van Holm is in staat om rekening te houden met de belangrijkste bedrijfsapplicaties en processen, om op basis van deze gegevens een realistisch beeld te genereren van de risico’s die specifiek gelden voor je eigen organisatie. Met deze aanpak ben je in staat om de juiste acties uit te voeren op de meest urgente risico’s van de bedrijfsvoering. Vulnerability Management is onder te verdelen in deze 4  onderdelen:

System Network Scanning blauw System Network Scanning blauw-1 System & Network Scanning

Neem controle over de beveiliging van je systemen en netwerken. Holm dekt alle delen van je infrastructuur, inclusief openbare en lokale systemen, lokale en externe computers, netwerkapparaten, cloud-infrastructuur, IoT, Operationele Technologie (OT) en SCADA.

 • Complete Tool Set.
 • Automatisch en continu.
 • Systematisch en proactief.
 • Risk-based.
 • Geautomatiseerde asset-discovery.
System and network scanning
Cloud Scanning blauw-1 Cloud Scanning blauw Cloud Scanning

Identificeer en verhelp kwetsbaarheden in al je cloud-native services en bronnen met Cloud Security Posture Management (CSPM) en kwetsbaarheidsbeheer, allemaal in één.

 • Neem controle over cloudmisconfiguraties, detecteer en reageer sneller op bedreigingen.
 • Multi-cloud zichtbaarheid en asset management.
 • Cloud identiteit en toegangsbeheer.
Cloud scanning
Web Application Scanning blauw Web Application Scanning blauw-1 Web Application Scanning

Geautomatiseerd en continu scannen van webapplicaties. Holm detecteert kwetsbaarheden gerelateerd aan bad code, verkeerd geconfigureerde systemen, zwakke wachtwoorden, en blootgestelde systeeminformatie en persoonlijke gegevens.

 • OWASP Top 10
 • Misconfiguratie detectie
 • Zwakke wachtwoorden detectie
 • Exposed data
 • Onveilige SSL Certificaten detectie
 • Detectie van risico's in JavaScript
Web App scanning
API Scanning blauw API Scanning blauw-1 API Scanning

Uitsluitend in combinatie met Web Application scanning af te nemen

Het beschermen van de beveiliging van je API is cruciaal in de hedendaagse digitale wereld. Door kwetsbaarheden te identificeren en op te lossen, kun je je organisatie beschermen tegen mogelijke bedreigingen. 

 • Voer grondige scans uit op REST-, GraphQL- en SOAP-eindpunten om eventuele beveiligingsfouten te identificeren en op te lossen.
 • Beoordeel snel de beveiliging van je API's.
 • Houd toegangspunten voor aanvallen veilig en zorg ervoor dat je API's altijd up-to-date zijn.
 • Automatiseer scans - zodat je erop kunt vertrouwen dat je nieuwe kwetsbaarheden snel zult ontdekken.
Dashboard - Web - Vulnerabilites

Gecentraliseerd beheer & rapportage

Vanuit het Security Center is centraal beheer mogelijk over de detectie en opvolging van alle kwetsbaarheden inclusief trends & analyses. 

De Vulnerability Managementoplossing stelt je IT-afdeling in staat om te rapporteren over bedrijfsrisico’s die de organisatie loopt richting het management. De kwetsbaarheid van de ICT-omgeving wordt inzichtelijk gemaakt met het executive report. Het executive report geeft een totaal weergave voor het management en is voorzien van een trendanalyse. Het management is hiermee in staat om te sturen op en blijft in controle over de bedrijfsrisico’s. Tijdens de kwartaalafspraak zal een ICT-consultant van Hands on ICT samen met jouw IT-verantwoordelijke de rapportage doorlopen en de Security roadmap bepalen. 

Dashboard Vulnerability Management
Vulnerability Management

Vulnerability Management in 4 stappen 

Vulnerability Management is een continue proces. Onderstaand hebben we de stappen binnen dit proces verder uitgelegd. 

 • Stap 1: Intake & configuratie

  De eerste stap die gezet moet worden is de intake met de ICT-verantwoordelijke van jullie organisatie. Hierin wordt besproken hoe Vulnerability Management wordt opgezet. Details die besproken worden zijn onder andere: 

  • Welke ICT architectuur & applicatielandschap is er aanwezig? 
  • Afstemming toegang & bevoegdheden 
  • Doorlooptijd, succes criteria & deliverables 
  • Wat wordt de scope van de scan? 
  • Welke netwerken moeten we scannen? 
  • Wat zijn de businesskritieke applicaties/assests? 
 • Stap 2: De eerste vulnerability scan

  Binnen deze stap gaan onze ICT-consultants aan de slag en zorgen dat de oplossing gereed is voor de eerste Vulnerability Management. Wij zullen hier onder andere de volgende werkzaamheden uitvoeren: 

  • Onboarding binnen het Holm platform 
  • Netwerk configuratie voor scanner appliance 
  • Installatie scanner appliance in ICT omgeving 
  • Asset inventarisatie 
  • Configuratie asset structuur
  • Configuratie scan profiel

   

  Na deze werkzaamheden voeren we direct een eerste scan uit.

 • Stap 3: Rapportage & operationeel overleg

  Na de eerste scan worden de resultaten weergegeven in het Security Center van het platform. Onze ICT-consultants zullen de rapportages configureren en de kwetsbaarheden beoordelen. Uit deze gegevens zal het eerste operationele overleg plaatsvinden tussen onze ICT-consultants en jullie. Tijdens dit operationeel overleg zal in samenspraak besloten worden welke kwetsbaarheden al dan niet met prioriteit opgelost moeten worden en binnen welke timeline. Mochten deze kwetsbaarheden onder een beheerdienst vallen die jullie al afnemen, dan vallen deze binnen contract. Alle overige werkzaamheden worden in samenspraak als change doorgevoerd. 

  Het platform van Holm blijft doorlopend je IT-infrastructuur scannen op alle vier bovengenoemde onderdelen. In combinatie met het operationeel overleg vindt er op die manier proactief beheer plaats op security bedreigingen. 

 • Stap 4: Security roadmap bepalen

  Naast deze werkzaamheden en acties vindt er additioneel nog een kwartaalmeeting plaats. Tijdens dit overleg zal samen met jullie toegewezen accountmanager en ICT-consultant in combinatie met jullie team gekeken worden naar de voortgang van jullie Vulnerability status, ieders bevindingen worden doorgenomen rondom deze managed security dienst & de IT-Security roadmap zal worden bepaald.

De voordelen van Vulnerability Management

Het goed inrichten van je IT-security is belangrijker dan ooit. Met Vulnerability Management heb je direct inzicht in de mate van security van je omgeving én weet je direct wat je moet doen om de veiligheid van je huidige omgeving te verbeteren. De voordelen van Vulnerability Management op een rij:

 • Vink icoon blauw-groen Met Vulnerability Management scannen we geautomatiseerd en voortdurend op kwetsbaarheden voor alle onderdelen van je IT-omgeving.
 • Vink icoon blauw-groen De uitkomsten laten zien welke technologische, procedurele en menselijke acties je moet nemen om je beveiliging te verbeteren.
 • Vink icoon blauw-groen Je securitybeleid is in lijn met de aangescherpte privacy- en securitywetgeving NIS2.
 • Vink icoon blauw-groen

  Samen met onze ICT-consultants gaan we samen een traject aan waarbij maatwerk security oplossingen geleverd worden op basis van de output van de Vulnerability scan. De oplossingen sluiten daardoor naadloos aan op jouw organisatie.

Onderdeel van YourSecurity

Met YourSecurity bieden we een scala aan diensten en producten om ervoor te zorgen dat je altijd en overal veilig aan het werk bent en dat bedrijfsdata goed geborgd is. Een belangrijk onderdeel hiervan is Managed Security waarbij we beheer en beveiliging van IT-systemen en netwerken overnemen. Dit omvat een breed scala aan beveiligingsdiensten en -oplossingen die continu worden beheerd en bewaakt om dreigingen te detecteren, te voorkomen en erop te reageren. 

YourSecurity

Lees alles nog eens rustig na

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Dat kan. Hier vind je onze brochure met daarin alle informatie die je nodig hebt over onze Vulnerability Management. 

Pricing

De maandelijkse kosten van Vulnerability Management worden gebaseerd op het aantal IP-adressen en het aantal webapplicaties van je organisatie. Onze ICT-consultants kunnen vooraf een scan draaien om het exact aantal hiervan te inventariseren. Aan de hand daarvan kan de offerte voor je worden opgemaakt. Vulnerability Management kan voor minimaal een jaar worden afgenomen of voor 3 of 5 jaar. De facturatie zal per maand plaatsvinden. 

Wil je graag een offerte ontvangen om  Vulnerability Management af te nemen? Vul dan hieronder je gegevens in zodat we de kosten voor je in kaart brengen. 

Vraag nu Vulnerability Management aan

Benieuwd naar deze Managed Security oplossing en wil je meer weten of een offerte ontvangen? Vraag dan hier meer informatie aan en onze IT security expert neemt direct contact met je op.

Laat je gegevens achter