De Security Health Scan

Met onze YourSecurity-dienst werken we stap voor stap naar een goed beveiligde omgeving toe: we starten hierbij altijd met een Security Health Scan om je huidige omgeving in kaart te brengen.
 

In circa 2 dagen inventariseren wij jouw ICT-beveiliging en brengen wij alle kwetsbaarheden in kaart. We geven vervolgens concreet advies voor verbeteringen van specifieke security features en de juiste instellingen. Op basis hiervan kun je aan de slag met het verbeteren van je IT security.

Wil jij ook de stap zetten naar een veilige(re) IT-omgeving, die past bij jouw organisatie? Vraag dan vandaag nog de Security Health Scan aan. 
 

Vraag nu de scan aan

Waarom de Security Health Scan

Iedere ICT-omgeving staat bloot aan gevaren van buitenaf. Cybercriminelen bedenken steeds nieuwe en slimmere manieren om door digitale muren te breken. En vaak met succes. Dit kan grote impact hebben op jouw organisatie. Daarnaast stelt de bescherming van privacygevoelige data veel eisen aan de beveiliging van je ICT-omgeving. Het is belangrijk om je hierbij te realiseren dat een beveiligingsbeleid niet alleen gaat over de techniek, maar ook over de mensen die ermee werken en de manier waarop zij werken (processen).

Met onze Security Health Scan krijgen we goed inzicht in de huidige beveiligingsstatus van jouw omgeving. Hieruit volgt een helder adviesrapport waaruit blijkt waar de gaten zitten in jouw IT security en waar je dus direct actie op moet ondernemen. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving die risico’s minimaliseert. 

In 3 stappen naar een veiligere ICT-omgeving

Met onze YourSecurity dienst werken we stap voor stap naar een goed beveiligde omgeving toe. Belangrijk zijn hierbij: constateren, optimaliseren en bijhouden. In deze 3 stappen kom je tot een goed uitgekiende Security strategie. Hiervoor zijn 3 stappen nodig:

 • Stap 1: Security Health Scan (0-meting)

  We starten met een Security Health-scan van je organisatie. In deze health scan onderzoeken we de belangrijkste facetten rondom IT Security en krijgen we een beeld van de huidige situatie. 

  Met deze 0-meting hebben we een concrete set aan adviezen en aanbevelingen om je IT Security beter in te richten. Wat is nodig om het vereiste beveiligingsniveau te bereiken? In een helder rapport geven we advies over de noodzakelijke verbeterpunten, welke impact de verbeterpunten hebben op de ICT-omgeving en de organisatie, en welke investeringen nodig zijn om deze punten te realiseren. We komen dit rapport op locatie presenteren en toelichten. De rapportage en het advies zijn inbegrepen in de eenmalige investering voor de Security Health Scan. 

  Open het leaflet van de Security Health Scan

 • Stap 2: Security Optimalisaties

  Naar aanleiding van het adviesrapport en bijbehorende oplossingen gaan we vervolgens aan de slag met het doorvoeren van verbeteringen om je IT security naar een hoger niveau te tillen. Denk hierbij aan technische maatregelingen op basis van diverse security producten, maar ook aan het trainen van personeel op security awareness en advies over het securitybeleid en gerelateerde processen.

  Meer over onze Security oplossingen

 • Stap 3: Security Management

  Na de optimalisatiefase is het zeer belangrijk om de staat van de omgeving te blijven monitoren. Security is geen eenmalig project. Cybercriminaliteit ontwikkelt op een hoog tempo, zo ook de technieken die ervoor zorgen dat cybercriminelen minder kans maken om binnen te dringen. Met YourSecurity voeren we daarom op een periodieke basis scans en beheer uit op je omgeving zodat je ook in de toekomst zeker bent van een veilige omgeving. Op deze manier zorgen we ervoor dat bedreigingen van buitenaf direct en proactief worden gesignaleerd en opgelost.

  Meer over Security Management

De voordelen van de scan

Het goed inrichten van je IT-security is belangrijker dan ooit. Met de Security Health Scan heb je direct inzicht in je omgeving én weet je direct wat je moet doen om de veiligheid van je huidige omgeving te verbeteren. De voordelen van de scan op een rij:

 • Vink icoon blauw-groen We bepalen een heldere security roadmap aan de hand van de Security Health Scan(s).
 • Vink icoon blauw-groen De uitkomsten laten zien welke technologische, procedurele en menselijke acties je moet nemen om je beveiliging te verbeteren.
 • Vink icoon blauw-groen Je securitybeleid is in lijn met de aangescherpte privacy- en securitywetgeving.
 • Vink icoon blauw-groen Met YourSecurity doorlopen we een traject waarbij maatwerk geleverd wordt voor jouw organisatie op basis van de Security Health Scan(s). De oplossing sluit daardoor naadloos aan op jouw wensen en eisen.

Deze onderdelen zitten in de health scan

Hieronder lees je wat je met de Security Health Scan kunt verwachten. In ons leaflet lees je nog meer details over de onderdelen.

 • Systemen & netwerk

  In dit onderdeel worden de kwetsbaarheden (CVE’s) binnen je systemen & netwerk gedetecteerd. Met de scan die we uitvoeren brengen we kwetsbaarheden in kaart; we spreken dus ook wel van vulnerability management. Met vulnerability management worden kwetsbaarheden proactief geïdentificeerd en verholpen. Hiermee wordt de kans op beveiligingslekken verminderd. Dit helpt organisaties om hun ICT-omgeving beter te beschermen tegen aanvallen en cybercriminaliteit.

 • Webapplicaties

  Het is belangrijk voor je organisatie om webapplicaties, zoals websites & portals, te scannen op kwetsbaarheden om zo potentiële beveiligingsproblemen te identificeren en op te lossen voordat ze worden misbruikt door aanvallers. Web Application Scanning is het proces van het automatisch testen van een webapplicatie op kwetsbaarheden. Dit wordt gedaan met behulp van onze gespecialiseerde software die aanvallen op de applicatie simuleert om kwetsbaarheden te identificeren die door aanvallers kunnen worden uitgebuit.

 • Cloudomgeving (Microsoft Azure)

  Het opsporen en voorkomen van kwetsbaarheden en complianceovertredingen wordt steeds lastiger nu cloud architecturen steeds complexer worden. Inzicht is de eerste stap naar een sterk beveiligingsbeleid. Het compliant en veilig houden van je cloud omgeving begint met weten welke resources je hebt, waar ze zich bevinden en hoe veilig ze zijn.

 • Rapportage & advies

  Op basis van de Security Health Scan ontvang je een rapportage met hierin geprioriteerde aanbevelingen en acties om jouw IT security naar een hoger niveau te tillen. Hierbij heb je inzicht in wat je als organisatie zelf kunt oppakken en wat Hands on ICT voor je kan uitvoeren om je organisatie beter te beveiligen. Een onmisbare eerste stap om je organisatie gericht en efficiënt te beschermen tegen cyberaanvallen.

De Security Health Scan Plus+

Wil je, naast deze al zeer uitgebreide Security Health Scan, nog meer IT Security onderdelen onderzoeken? Dan bieden we de Security Health Scan Plus+ aan. Het gaat hier naast additionele technische zaken vooral om kennis en alertheid van je medewerkers en governance en beleid op het gebied van security.

Naast technologie gaat IT security om mensen en processen binnen een organisatie. Als mens, proces en techniek perfect samenkomen, dan pas kan IT security goed worden geregeld. Vanuit deze drie invalshoeken is deze Security Health Scan Plus+ ontwikkeld. Deze scan kijkt verder dan alleen techniek. In dit hoofdstuk lees je wat je met de Security Health Scan Plus+ kunt verwachten, bovenop onze reguliere scan.

Schermafbeelding 2023-07-10 194222

Onderdeel van YourSecurity

Met YourSecurity bieden we een scala aan diensten en producten om ervoor te zorgen dat je altijd en overal veilig aan het werk bent en dat bedrijfsdata goed geborgd is. Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van iedere organisatie. Denk aan klantgegevens, personeelsbestanden, waardevolle bedrijfsdata en talloze andere voorbeelden van kritische data die niet buiten je organisatie terecht mogen komen en die je niet wilt verliezen. Gebeurt dit wel? Dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien: financiële schade, operationele problemen en imagoschade zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

YourSecurity

Vraag nu de Health scan aan

Zet ook de stap naar een veiligere ICT-omgeving en vraag nu de security health scan aan. Vul hiernaast je gegevens in en één van onze IT experts neemt direct contact met je op.

Laat je gegevens achter