In 5 stappen naar een veilige(re) Microsoft 365 omgeving

 
Wil jij weten hoe het staat met de actuele beveiliging van jouw Microsoft 365 omgeving en wat noodzakelijk is om het vereiste beveiligingsniveau te bereiken? Met de Hands on ICT Microsoft 365 security scan helpen wij jou om te starten met stap 1 & 2.
 

Microsoft 365 security scanIn slechts 2 dagen inventariseren wij jouw Microsoft 365 beveiliging en brengen wij kwetsbaarheden in kaart. We geven concreet advies voor verbeteringen, met specifieke aandacht voor de security features en de juiste instellingen. Waar dit mogelijk is, passen we security features en instellingen direct aan. Je krijgt een concreet stappenplan om te komen tot het beveiligingsniveau dat past bij jouw organisatie. 

Wil jij ook de stap zetten naar een veilige(re) Microsoft Cloud omgeving, die past bij jouw organisatie? Vraag vandaag de scan aan via dit formulier!Laat hier je gegevens achter

Microsoft 365 security scan

Iedere ICT-omgeving staat bloot aan gevaren van buitenaf. Cybercriminelen bedenken steeds nieuwe en slimmere manieren om door digitale muren te breken. En vaak met succes. Dit kan grote impact hebben op jouw organisatie. Daarnaast stelt de bescherming van privacygevoelige data - in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) - veel eisen aan de beveiliging van je ICT-omgeving. Het dwingt ook om serieus na te denken over beveiligingsbeleid en concrete maatregelen om data (en privacy) binnen het bedrijfsnetwerk beter te beschermen en risico’s te verlagen. Het is belangrijk om je hierbij te realiseren dat een beveiligingsbeleid niet alleen gaat over de techniek, maar ook over de mensen die ermee werken en de manier waarop zij werken (processen). 

Beveiliging versus gebruiksvriendelijkheid
In het verleden heb je de keuze gemaakt voor Microsoft 365. En dat is logisch, want het platform biedt enorm veel functionaliteit en is heel toegankelijk. Maar dit brengt ook juist veiligheidsrisico’s met zich mee. Microsoft 365 biedt veel mogelijkheden om de beveiliging te controleren, aan te scherpen en te bewaken. Tegelijkertijd betekent ‘meer beveiliging’ vaak ‘minder gebruiksvriendelijkheid’. De keuze is dan ook volledig aan jou. Maar weet je als ICT-verantwoordelijke welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze moet inrichten?

Microsoft 365 security
Het Microsoft 365 platform is continu in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om de beveiliging periodiek onder de loep te nemen en te kijken of deze nog steeds in lijn is met de eisen en wensen van de organisatie. Wil jij weten hoe veilig jouw Microsoft 365 omgeving is én hoe je deze in de toekomst veilig kunt houden? Wij helpen je in 5 stappen naar een veilige(re) Microsoft 365 omgeving.

In 5 stappen naar een veilige(re) Microsoft 365 omgeving

 

Stap 1: Inventarisatie
Wij brengen de actuele situatie in kaart. Dit doen we onder meer aan de hand van speciaal ontwikkelde vragenlijsten, zoals Microsoft Azure advisory score, Office365 secure score en Compliance score. Waar dit mogelijk is, passen we security features en instellingen direct aan.
We toetsen de actuele beveiligingsinstellingen aan drie beveiligingsniveaus:
Baseline: het minimale beveiligingsniveau voor Microsoft 365
Advanced: het beveiligingsniveau dat wij adviseren voor een veilige Microsoft 365-omgeving
Classified: voor organisaties met ISO/IEC 27001-certificeringen met audits

Stap 2: Advies
Wij geven je advies over aanvullende security features en instellingen die noodzakelijk zijn om het vereiste beveiligingsniveau te bereiken.
Wat is nodig om het vereiste beveiligingsniveau te bereiken? In een helder rapport geven we advies over de noodzakelijke verbeterpunten, welke impact de verbeterpunten hebben op de ICT-omgeving en de organisatie, en welke investeringen nodig zijn om deze punten te realiseren. We komen dit rapport op locatie presenteren en toelichten.

Stap 3: Planning
Na akkoord op ons voorstel ontvang je een planning voor de realisatie van de security features met instellingen.
Met het plan van aanpak ontvang je ook een tijdsplanning. Hierin maken we inzichtelijk wanneer we welke verbetering uitvoeren en hoe we zorgen voor een optimale adoptie van de nieuwe aanpak door jouw medewerkers.

Stap 4: Realisatie
We gaan samen aan de slag met de inrichting van de security features.
Samen gaan we de verbeteringen doorvoeren en - indien nodig - geven we de medewerkers praktische uitleg over de wijzigingen. Daarbij besteden we ook aandacht aan het waarom. Wij vinden het namelijk belangrijk om de medewerkers bewust te maken van de noodzaak van een veilige ICT-omgeving, zodat zij een eventuele verandering, zoals een extra handeling, als logisch ervaren.

Stap 5: Beheer
We nemen de beveiliging van jouw Microsoft 365 in beheer. Dit houdt in dat wij zorgen voor updates en periodiek controles uitvoeren.
Als we jouw Microsoft 365-omgeving op het gewenste beveiligingsniveau hebben gebracht, is het van belang om deze continue te bewaken en aan te scherpen. Om jou hierin deskundig te ondersteunen hebben wij een Managed Security dienst ontwikkeld. Met deze dienst zorgen wij voor updates en voeren wij periodiek controles uit. Wij rapporteren met regelmaat over de bedreigingen die zijn afgeweerd en hoe de security omgeving heeft gefunctioneerd. Daarnaast plannen we periodiek een persoonlijk overleg in om te bespreken of er ontwikkelingen zijn die mogelijk van invloed zijn op het beveiligingsniveau, zodat we daarop kunnen anticiperen. Zo heb je zekerheid dat jouw Microsoft 365-omgeving optimaal beveiligd is. Nu en in de toekomst!

Vraag nu je scan aan

Zet ook de stap naar een veiligere Microsoft 365 omgeving en vraag nu de security scan aan. Vul hiernaast je gegevens in en één van onze Microsoft experts neemt direct contact met je op.

Laat je gegevens achter