Voorkom schade door verlies van belangrijke bedrijfsdata

Hands on ICT Back-up 365: geautomatiseerde back-ups van Office 365

Office 365 maakt je werk gemakkelijker dan ooit. Altijd en overal toegang tot je e-mail, documenten, contactpersonen en agenda, vanaf elk apparaat. Maar hoe zorg je ervoor dat deze opgeslagen data niet verloren gaat? Wist je dat dit niet automatisch wordt geregeld binnen Office 365? Met Hands on ICT Back-up 365 zorg je voor een doorlopende back-up van alle data en ben je verzekerd van een veilige opslag.

Waarom een goede back-up onmisbaar is:

  • Office 365 voorziet standaard in retentie (back-up) van 30 dagen; daarna kunnen gegevens verloren gaan en worden ze niet meer automatisch geback-upt
  • Menselijke fouten zijn snel gemaakt; zonder een back-up is het risico op dataverlies groot
  • Hackers liggen op de loer door het toenemende gebruik van online tools en applicaties
  • Malware aanvallen zoals ransomware die zorgen voor ontoegankelijkheid en corruptie van data
  • Wettelijke en compliance eisen vanuit de branche; vaak is dit van 1 tot 7 jaar

Waarom heb je als Office 365 gebruiker een aanvullende back-up tool nodig?

Jouw organisatie maakt gebruik van Office 365: het platform waarmee al je collega’s altijd en overal met elkaar in verbinding staan en kunnen samenwerken in de cloud. Dit alles zonder zorgen over de inrichting van de omgeving waarop wordt gewerkt, want dit regelen wij voor je. Maar wat gebeurt er met alle data wanneer we niet meer op één plek werkzaam zijn en deze data altijd moeten kunnen raadplegen? Deze data wordt meestal in de public cloud opgeslagen en in sommige gevallen lokaal. Om ervoor te zorgen dat bedrijfsdata veilig is en niet verloren gaat, is een goede back-up onmisbaar. Iets wat niet standaard geregeld is.

Een automatische back-up is namelijk geen onderdeel van Office 365, dat slechts voorziet van korte termijn retentie van data; bijvoorbeeld 30 dagen in het geval van e-mail. Echter, hoe vaak komt het niet voor dat je iets nodig hebt van voor die tijd, maar het per ongeluk verwijderd hebt? Om er zeker van te zijn dat jouw data niet verloren gaat gebruik je Hands on ICT Back-up 365. Met deze tool wordt iedere dag jouw bedrijfsdata uit de cloud geback-upt en opgeslagen in een Nederlands datacenter. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar alle data binnen je organisatie en voorkom je schade door dataverlies.

Meer weten?

Wil je meer weten over back-ups in Office 365, Hands on ICT Back-up 365 of wil je inzicht in hoe dit binnen jouw organisatie geregeld is? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen